top of page

Joga za mamice in dojenčke

Posebnost našega tečaja je, da izvajamo jogijske vaje tako za mamice kot tudi dojenčke. Jogijska vadba je prilagojena ženski v poporodnem obdobju in dojenčku glede na njegovo stopnjo razvoja. Vadbo prilagajamo trenutnemu počutju mamic in otrok. 

DSC_0136.JPG
Jon_četrtek (52)_edited.jpg
Jon_četrtek (95).jpg
Jon_četrtek (63)_edited.jpg
Jon_četrtek (75)_edited.jpg
Blagodejno za dojenčka

Mamica z dojenčkom izvaja nežne jogijske vaje, ki pozitivno vplivajo na njegov fizični in umski razvoj. Otrok se med vadbo sprosti, krepi mišice, pridobiva ravnotežje in občutek za prostor. Izboljša se prebava in delovanje imunskega sistema. Preko dotika in giba se stimulirajo čuti, kar pozitivno vpliva na razvoj otroških možganov in živčnega sistema. Sprostitev ob koncu vadbe na dojenčka deluje pomirjujoče in prispeva k bolj mirnemu spancu.

jogazdojencki_brez.png

Joga naju povezuje.

DSC_0057.JPG
DSC_0058.JPG
DSC_0062.JPG
DSC_0064.JPG
Blagodejno za mamico

Jogijske vaje za mamice so primerne za občutljivo poporodno obdobje. Z jogo sproščamo mišične napetosti, ki se pojavljajo zaradi nošenja otroka, hkrati pa krepimo mišične skupine za stabilnost in skladnost telesa. Uravnovesi se delovanje hormonskega sistema, ki je v času nosečnosti in po porodu izpostavljen velikim spremembam. Mamica pogosto prav na jogi najde nekaj dragocenih trenutkov zase. Po vadbi se počuti prerojeno in napolnjeno z energijo, lažje se posveti skrbi za otroka.

Mamica lahko z nežno prakso joge začne po 6. tednu po porodu brez zdravstvenih posebnosti.

Vedno naj posluša svoje telo in vadbo prilagodi trenutnemu počutju ter postopno stopnjuje zahtevnost.

Ob koncu vadbe imamo čajanko, čas za sproščeno druženje ob pogovoru glede aktualnih tem materinstva.

Za lahkotno popotnico v dan, tudi kadar so noči neprespane.

"Zelo mi je všeč tvoja angažiranost pri jogi za mamice in dojenčke. Ko sem imela Teodorja in je bil prvi otrok sem se s teboj res odlično počutila. Čeprav je bilo vse novo, so mi srečanja s teboj in drugimi mamicami vlivale veliko poguma in podpore. Morda je zato drugič drugače, čeprav se še vedno včasih znajdem v dvomih, kako naprej, ampak manjkrat." Ula, mamica Teodorja, Rafaela in Klare

bottom of page